BEIRATKOZÁS

Kedves jövendőbeli tanulóink!

Tisztelt Szülők!

 

Gratulálunk a felvételt nyert leendő tanulóinknak. Bízunk benne, szeretni fogják új iskolájukat, és egy jó közösség tagjaként hasznos tudással felvértezve fejezhetik majd be tanulmányaikat.

A beiratkozás időpontjáról és menetéről részletes tájékoztatót küldtünk mindenkinek. Idén is lehetőség lesz arra, hogy a beiratkozást elektronikus úton indítsák el, otthonról; erre 2021. június 15-től lesz erre lehetőség a Kréta rendszeren keresztül. 

Tájékoztatás a 2021/2022. tanévre történő középfokú iskolai beiratkozásról

A középfokú iskolába felvételt nyert tanuló szülője vagy törvényes képviselője útján az iskolába személyesen vagy elektronikus úton is beiratkozhat.

1. Személyes beiratkozás: a járványhelyzet enyhülésével a személyes beiratkozást részesítjük előnyben, ezért, ha lehetőségük van rá, akkor kérjük a személyes jelenlétet. 

A beiratkozás ideje 2021. június 22-én és 23-án előzetesen egyeztetett időpont alapján.
Kérjük, a gyors és zökkenőmentes ügyintészés érdekében hozzák magukkal a tájékoztató levélben felsorolt dokumentumokat.

2. Amennyiben a személyes beiratkozás nem lehetséges, úgy a folyamat elektronikus úton is elvégezhető. Elektronikus beiratkozás esetén a Köznevelés Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszer (KRÉTA) üzemeltetője a Kréta e-Ügyintézés felületén (
https://eugyintezes.e-kreta.hu/) 2021. június 15-től biztosítja a szülő vagy törvényes képviselő részére, hogy a középfokú iskolába felvételt nyert tanuló adatait beküldhesse a középfokú iskola részére a „Beiratkozás középfokú intézménybe” (BKI) folyamat segítségével.

Az elektronikus beiratkozás menet részletesen ITT olvasható.

Az elektronikus beiratkozás menetét ez az  oktatóvideó is bemutatja részletesen.

A tanuló diákigazolvány igénylésére vonatkozó kérelmét (a Nemzeti Egységes Kártyarendszer adatlapot is beleértve) szülője vagy törvényes képviselője útján az igénylési cím megjelölésével a beiratkozást követően, későbbi időpontban is benyújthatja az iskolában előzetes egyeztetés után.
Amennyiben a szülő vagy a törvényes képviselő a Kréta rendszerben nem tudja megküldeni a beiratkozáshoz szükséges adatokat, akkor a személyi azonosításra alkalmas iratokat a 2020/21. tanév első napján is bemutathatja az iskolában. 

Készülj a matek felvételire! – Középiskolai felvételi felkészítő kiadványok