Az új szakképzési rendszer nagyobb rugalmasságot és átjárhatóságot biztosít a munkaerőpiacról az iskolarendszerbe, így felnőttként is lehetőség van szakmai képesítés ingyenes megszerzésére. Erre kizárólag iskolai rendszerű szakképzésben van lehetőség.

   A kellő rugalmasság biztosítása érdekében a szakmai oktatás a felnőttek esetében általában esti képzés formájában, csökkentett időtartamban történik. A képzési idő – a hasonló munkakörben megszerzett szakmai tudás figyelembevételével – akár negyedére is csökkenhet. Lehetőség lesz akár az elmélet e-learninges elsajátítására is. Amennyiben a képzésben részt vevő az adott területen dolgozik, az őt foglalkoztató vállalat is részt vehet a képzésben duális partnerként, így a képzés az eddiginél sokkal rugalmasabban szervezhető meg. 

   A szakmai oktatásba, szakmai képzésbe való belépésre bármilyen életkorban lehetőség van. Aki 25. életévét még nem töltötte be, akár a második szakmát is tanulói jogviszonyban szerezheti meg. A 25 év felettiek szakmai oktatása felnőttképzési jogviszonyban történik.

A felnőttek oktatása esti  munkarendben történik. Az esti oktatás heti 3 délután zajlik.

Információ kérhető telefonon: 06-96/241-333 

Jelentkezési lap leadásának lehetőségei:

  • kitöltve szkennelve elektronikusan (berg@berg-kapuvar.hu)  vagy postai úton (9330 Kapuvár, Berg Gusztáv u. 2.),

  • kitöltve szkennelve elektronikusan a Soproni Szakképzési Centrum e-mail címére elküldve (info@soproniszc.hu ) vagy személyesen ill. postai úton a Soproni Szakképzési Centrum címére (9400 Sopron Virágoskert utca 7.).

A felnőttképzés egészségügyi szolgáltatásra nem jogosít, vagyis a TB-t (egészségügyi szolgáltatási járulékot) a tanulónak (vagy munkaadójának) fizetnie kell.

Jelentkezés feltétele:

  • 16. életévet betöltötte

  • képzésbe történő belépés feltételeivel rendelkezik

  • nincs vagy csak egy államilag támogatott iskolai rendszerű szakképesítése van (Megjegyzés: nem számít iskolai rendszerű szakképesítésnek (olyan szakközépiskolai érettségi végzettség, mely munkakör betöltésére nem jogosít, gimnáziumi érettségi, főiskolai, egyetemi diploma)

Részletekért kattint IDE.