Kedves pályaválasztás előtt álló Diákok! 

 

Szeretettel hívunk és várunk iskolánk pályaválasztási programjára, a SZAKMÁK DÉLELŐTTJE című rendezvényünkre. 

Az egész délelőttön átívelő program során a résztvevő tanulók az iskolánkban oktatott valamennyi ágazat/szakma fortélyaiba betekintést kapnak. Az érdeklődőknek gyakorlatilag egy szakmai akadályverseny állomásain kell helytállniuk. Valamennyi ágazatot/szakmát egy-egy állomáson jelenítjük meg, ahol a tanulóknak az adott szakmához kapcsolódó feladatot kell végrehajtania. A feladatok között többek között megjelenik a dekorációk és díszcsomagolások készítéstől kezdve a "drótszobrocskák" készítésén, fűszerfelismerésen és sablonfestésen  át a közös palacsinta és langalló készítéséig számos színes programelem. A szakmai feladatok mellett egy állomáson vicces, szórakoztató informatikai feladatokat, egy állomáson pedig játékos sportfeladatokat kapnak a gyerekek.

A sikeres feladatteljesítésért a résztvevő tanuló saját menetlevelén aláírást kap. Valamennyi feladat teljesítése után apró kis jutalomban részesülnek a "versenyzők".

A tanulókat 10-15 fős csapatokra osztjuk, minden csapat kap kettő csapatvezetőt, akik a nap folyamán kalauzolják őket az egyes állomások között; az állomások közötti vándorlás során bejárják az intézményt, s felmerülő kérdéseikre is válaszokat kapnak tanulóinktól.

 

NYITOTT KAPUK NAPJA: 2021. NOVEMBER 16. 15:30

 

Nézz körül, tájékozódj nálunk, ismerkedj velünk! Legyél Te is BERG-es!