Aktuális hírek

Tisztelt Tanulóink! Tisztelt Szülők!

 

  A járványügyi helyzettel összefüggésben kihirdetett korlátozásokhoz kapcsolódóan a szakképzésben is további korlátozó intézkedések bevezetésére kerül sor. A Kormány döntése értelmében 2021. március 8-tól előreláthatólag 2021. április 7-ig kizárólag tantermen kívüli, digitális eszközökkel folytatott online oktatási munkarend lehetséges a közismereti és a szakmai elméleti, valamint a szakmai gyakorlati órák tekintetében egyaránt.

  A szakmai gyakorlati oktatás, beleértve a duális képzőhelyen folyó képzéseket is, digitális munkarendbenegyéni felkészüléssel, projektfeladatok teljesítésével, elméletigényes gyakorlatokkal kell teljesíteni.

A szakmai és az érettségi vizsgákra készülőknek továbbra is biztosított az online konzultáció lehetősége.

  Az életbe lépő online oktatási munkarenddel kapcsolatos tájékoztatásokat és tudnivalókat folyamatosan közöljük honlapunkon és facebook oldalunkon. 

  Felmerülő kérdéseikkel keressék az osztályfőnököket telefonon vagy a megbeszélt elektronikus elérhetőségeken.

  Az új munkaformák együttműködést várnak, és feltételeznek a részvevők részéről. Közös célunk, hogy sikeres és eredményes tanévet tudhassunk majd magunk mögött ebben a rendkívüli időszakban is.

 

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium elkészítette ágazati ajánlását, amelynek alapján a Soproni Szakképzési Centrum és intézményünk kidolgozta intézkedési tervét a szakképzés egészségügyi válsághelyzet során történő megszervezéséhez.

Az iskolánk INTÉZKEDÉSI TERVE ITT olvasható.

A Soproni Szakképzési Centrum intézkedési terve ITT olvasható.

 

Felhívjuk tanulóink és szüleik figyelmét, hogy 2020. OKTÓBER 1-JÉTŐL csak KÖTELEZŐ TESTHŐMÉRSÉKLET-MÉRÉS után lehet belépni az intézménybe.

A testhőmérséklet-mérést érintésmentes hőmérővel fogják elvégezni az intézmény alkalmazottai, pedagógusai.

A 37,8 0C feletti testhőmérséklet esetén a tanulót haza kell küldenünk, s erről értesítenünk kell a szülőket.

A mindenki számára kötelezően betartandó szabályok iskolánk intézkedési tervében olvashatóak részletesen.

 

A koronavírusról szóló hiteles tájékoztatásokat ITT találsz.